Gözlenecek çok şeyin olduğu ülkemizde özellikle mizah sektöründen gelenlerin çok keyifli kitapları oluyor. Bunun yanında ciddi birikimi olan işinin ehli insanlarında bilgi kokan kitapları. Bir tür duyguları yaşatırken diğeri bilgiye boğuyor insanı. Listeye gelince.
Haşırt di Blekbord: Cem Yılmaz filmlerinden iyi bildiğimiz Zafer Algöz yılların birikimi ve gözlemini bu kitapta toplamış. Her yazı birbirinden güzel bence.
Fabrika Ayarlarına Geri Dön: Profesyonel dünyanın iyi tanıdığı ve Yüce Zerey ikinci kitabında profesyonellerin modern kölelik düzeninden çıkmaları ve kendilerine gelmeleri için hikayecikler yazmış. Profesyonel dünya standartları da bir tür bağımlılık ve kitap bunları çok işlemiş.
Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz: Haluk Çobanoğlu fotoğraf dünyasının tanıdığı isimlerden. Normalde fotoğraf yorumlamaları için aldığım kitapta beat kuşağının derinliklerine daldırdı Haluk Çobanoğlu. İşin kötüsü kitabı okumaya ayırdığım zamandan çok daha fazlasını içindeki bilgileri araştırmak için kullandım. Bu kitabı sakin bir ortamda açık zihinle okumazsanız zor işiniz. Tabii beat kuşağı herkese göre değil sevmeme ihtimalinizde yüksek bu arada😁
The School of Mandıra Filozofu: Birol Güven sanırım Yılmaz Erdoğan’dan sonra komedi dünyası için son 10 yılın en önemli karakterlerinden biri. Bir çok eserde imzası varki felsefi olarak en bilineni Mandıra Filozofu. Bu kitaptada filmdeki söylemi gerçek hayat gözlemleri ile komik bir dille anlatıyor Birol Güven. Yüce Zerey’in kitabı profesyoneller içindi bu kitap herkes için.
Klişe Hayatlar Matbaası: Cem Yılmaz gösterilerinin iyi malzemelerinden biri ezik kardeş Can Yılmaz kendini göstermiş bu kitapta. Tabii yılların gözlemi hikayeleşince güzel şeyler çıkmış. Okuyanlar genelde hızını alamayıp ikinci kitabı da okuyor😁
“2017’de okuduğum en iyi 5 deneme kitabı” için bir yanıt